top of page

Over mij

Studio Fasil.jpg

Muzikale reis

Eva Maeyaert (1997) begon op zevenjarige leeftijd met harplessen aan Muzarto; ze volgde lessen bij Ellen Schafraet. In september 2013 veranderde ze naar kunstonderwijs en startte ze haar studies aan de!Kunsthumaniora te Antwerpen, waar ze harp studeerde bij Eva Verheyen. In september 2015 begon ze haar Bachelor in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Sophie Hallynck, Emma Wauters en Eline Groslot. In juni 2018 behaalde ze haar bachelordiploma met onderscheiding. In september 2018 begint ze een masteropleiding aan the Royal Northern College of Music in Manchester, waar ze harplessen volgt bij Eira Lynn Jones, dankzij de grote steun van the Thomas Jellis Bequest en the Helen Rachael Mackaness Charitable Trust. Ze combineerde deze studies met een masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In juni 2020 studeert Eva af met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In september 2020 behaalt Eva eveneens een grote onderscheiding als Master in Music Performance aan The Royal Northern College of Music in Manchester.

Ervaring

Momenteel werkt Eva als leerkracht harp aan de Academie voor muziek, woord en dans Noorderkempen en de Academie van Wuustwezel, alsook als leerkracht Artistieke Vorming aan het College in Essen. 

In 2013 nam Eva voor de eerste keer deel aan een harpwedstrijd, namelijk Harpegio Wedstrijd te Brussel. In 2016 nam ze deel aan La Concours Français de la Harpe te Limoges (FR), waar ze een eerste prijs kreeg in de categorie Supérieur. Eva zat eveneens in de finale van de RNCM Concerto Competition waar ze Concerto pour harpe et orchestre (J. Jongen) uitvoerde. Ze heeft in 2019 een 3e prijs gewonnen in de London Camac Harp Competition, samen met Aaron Ma.

Eva volgde al verschillende masterclasses en stages bij onder andere Amanda Whiting, Anneleen Lenaerts, Marie Leenhardt, Luisa Prandina, ...

Eva is ook actief als koorlid in het koor Fine Fleur. Ze is vaak te vinden op een podium met dit koor voor projecten als Lord of the Rings in concert (Sportpaleis), Danny Elfman & Tim Burton in concert (Paleis 12), Ennio Morricone in concert (Rotterdam/Parijs).

Sinds 2016 zingt Eva ook in het solistenkoor van Fine Fleur bij Night of the Proms. Met dit koor gaan ze op tour in Beglië, Nederland en Duitsland. Ze hebben al samengewerkt met artiesten als Natasha Beddingfield, Melance C en John Miles.

Hallé 7.10.19.jpg
bottom of page